Baalse-Hoef-logo-RGB-Web.png

Veelgestelde vragen

We helpen je graag aan een antwoord op je vragen, hier vind je een overzicht van antwoorden op veelgestelde vragen aan de Baalse Hoef. Heb jij alsnog een vraag die niet in het overzicht staat, stel hem gerust via de chat of neem contact met ons op.

Ja hoor, dat kan zeker, je kunt zowel cash als met de kaart betalen! Er is een pinapparaat aanwezig voor het afrekenen van jouw bloemen of accessoires. Je hoeft dus niet langs de bank voordat je een bezoekje brengt aan ons bloemenveld.

Het is natuurlijk ook mogelijk om je bestelling via onze website te doen en online af te rekenen.

Nee hoor, vooraf bestellen hoeft niet. Je kunt je plukbeurt ook afrekenen na het plukken.

Nee hoor, dat is helemaal niet nodig. Tijdens onze openingstijden staat de poort voor je open en kan je vrij het veld op lopen of rijden. Er zijn parkeerplaatsen voorzien voor aan het bloemenveld.

Bestel je je plukkaart/cadeaubon/… tussen november 2023 en april 2024:

Tijdens de wintermaanden hebben we geen standaard openingstijden. Na het online bestellen maken wij je bestelling zo snel mogelijk voor je klaar. Wij kunnen daarna je plukkaart of cadeaubon opsturen/bezorgen (kies hiervoor de optie ‘Bezorgen’ in het bestelproces) of je kunt deze ophalen bij ons op de bloemenboerderij. Indien je voor de optie ‘Afhalen’ kiest, neem je best even contact met ons op wanneer je je bestelling wil afhalen, zodat we zeker thuis zijn op het moment dat jij je plukkaart komt halen. Heb je je bestelling dringend nodig (als cadeautje voor een verjaardag bijvoorbeeld), bel ons dan even op +32 (0) 4 65 00 58 19.

Bestel je na april 2024:

Na het bestellen van de plukkaart maken wij je plukkaart zo snel mogelijk voor je klaar. Je kunt de plukkaart tijdens onze openingstijden ophalen bij ons op het bloemenveld, dat is gelegen tussen Oordeelstraat 9 en 10 in Baarle-Hertog. Bestelde je een plukkaart voor jezelf? Dan kan je natuurlijk ook meteen je eigen boeket samenstellen!

Onze openingstijden voor het nieuwe seizoen van 2024 zijn:

April tot en met oktober

Woensdag

14u – 20u 

Vrijdag

10u – 16u

Zaterdag

10u – 16u

Zondag

10u – 14u

Ja hoor, dat kan zeker! De eerste keer dat je bij ons bloemen komt plukken, geven we steeds uitleg hoe je onze bloemen het beste plukt. Natuurlijk mag je ons tijdens het plukken ook altijd vragen stellen, we kijken graag met je mee!

Geen zin of tijd om te plukken? Midden op ons veld hebben we een veldwinkeltje dat we telkens weer volladen met dagverse boeketten. Zo kies jij de mooiste seizoensbloemen, zonder ze zelf te moeten plukken!

Nee, dat is niet nodig. We hebben voldoende bloemenschaartjes voorzien op het bloemenveld en vinden het zelfs fijn dat je met één van onze schaartjes knipt. Zo weten we zeker dat de schaartjes scherp zijn, goed knippen en dat ze niet in aanraking zijn gekomen met eventuele plantziektes.

Het is wel fijn als je een emmer of vaas meeneemt om je bloemen in te vervoeren na het plukken. Zo kunnen jouw bloemen meteen drinken. Emmertje of vaas vergeten? Geen probleem, voor €1,- borg kan je bij ons een emmertje meenemen!

Om ervoor te zorgen dat onze bloemen voor een volgende plukker ook nog prachtig zijn, geven we je voor het plukken een korte instructie. Je kunt je stelen ongeveer 40cm lang afknippen. Als geheugensteuntje geven we meestal mee dat dat je onderarmlengte is (van het puntje van je ellenboog tot de topjes van je vingers).

Je kan ook 1-malig een los boeket komen plukken. Hiervoor kies je een ‘Losse plukbeurt’. Ook deze plukbeurt bestaat uit 20 stelen en kost €22,50. 

Je kan ook een ‘Losse plukbeurt’ cadeau geven! Je kunt hiervoor kiezen voor de optie ‘Ik geef dit graag cadeau’. Wij zorgen voor een Losse Plukbeurt-bon in een cadeauverpakking.

Geen 20 stelen nodig? Je kan ook per steel betalen, we rekenen dan €1,25 per steel.

Ja hoor, je kan met meerdere personen met 1 plukkaart komen plukken. Een plukbeurt bestaat uit 20 stelen. Je kunt er voor kiezen om per persoon 20 stelen te plukken of je kunt het aantal stelen verdelen.

Ja, dat kan zeker! Je kunt 20 stelen per plukbeurt plukken. Als je liever 40 stelen plukt is dat natuurlijk geen probleem, je levert dan 2 plukbeurten in.

Nee, helaas niet. De plukkaarten en losse plukbeurten zijn telkens 1 seizoen geldig, dit wordt ook aangegeven op de kaart die je ontvangen hebt. Zorg dus dat je zeker al je plukbeurten opmaakt voor het einde van het seizoen!

Je plukkaart is in principe enkel geldig om zelf te plukken. Liever niet zelf plukken? Dan is de boekettenkaart iets voor jou!

Mocht je bij uitzondering een keer niet kunnen plukken en heb je toch een boeket nodig? Dan kunnen we natuurlijk wel een boeketje voor je klaar zetten.

In principe kan je alle bloemen die in bloei staan plukken. Twijfel je of een bloem al “rijp” is om te plukken? Vraag het dan zeker even na. Het kan zijn dat een aantal bloemen uitgesloten zijn voor het plukken omdat deze besteld zijn of dat we deze door laten rijpen om zaden van te winnen. Dit wordt op het veld aangegeven.

Ons veld is ongeveer 6000m2 groot en staat boordevol bloemen. Er zijn meer dan 100 verschillende soorten te plukken op het bloemenveld, een mix van éénjarigen en meerjarigen, afhankelijk van het seizoen. Wij werken seizoensgebonden, dat betekent dat het aanbod per seizoen verschilt; we beginnen in het voorjaar met de narcissen, tulpen, ranonkels, alliums en sluiten het seizoen in het najaar af met dahlia’s en chrysanten.

Voor een voorproefje kan je kijken op onze website: https://baalsehoef.be/bloemen/

Dit is natuurlijk afhankelijk van de soorten bloemen die je plukt en hoe je ze behandelt en verzorgt (kijk hieronder voor tips om je bloemen mooi te houden). Daarnaast is het beste moment om je bloemen te plukken ‘s morgens vroeg of ‘s avonds laat, of op een niet al te warme dag.

Er zijn bloemen die slechts een kleine week mooi blijven op de vaas, zoals dahlia’s en cosmos, andere soorten kunnen tot wel 2 weken mooi blijven, zoals eryngium, statice, siergrasjes…Gemiddeld kan je ervan uitgaan dat je bloemen 7 – 10 dagen mooi blijven nadat je ze geplukt hebt.

  • Neem altijd een emmertje of vaas mee naar het veld, zodat je je bloemen meteen in vers water kunt zetten (je kunt water pakken op het bloemenveld).
  • Ververs regelmatig het water.
  • Zet je bloemen niet in de zon.
  • Zet je bloemen niet in de buurt van (rijpend) fruit.
  • Voeg eventueel een schepje suiker en een beetje citroensap toe aan het water.

Ons Bloemenveld

Over Baalse Hoef

.

Hoi bloemenfan,
kom jij graag bloemen plukken?

Zorg dan voor goede schoenen of laarzen, want door de aanhoudende regen is ons bloemenplukveld is erg nat met hier een daar een flinke plas.