Baalse Hoef Plukkaart 2022
Bestel je plukkaart hier
Baalse Hoef plukkaart 2022

Baalse Hoef Plukkaart 2022

Kan jij genieten van rondlopen op een veld vol bloemen? Pluk je graag je eigen bloemen en stel je graag zelf een boeket samen? Vind jij het leuk om regelmatig te komen plukken?

Dan is de Baalse Hoef Plukkaart iets voor jou!

Wat houdt het in?

Tijdens ons bloemenseizoen van 2022 kan je met een Baalse Hoef Plukkaart op regelmatige basis bloemen komen plukken. Je stelt dan zelf je boeket van 20 stelen samen.
Er is keuze uit een 7x-plukkenkaart (ongeveer 1 boeket per maand) of een 14x-plukkenkaart (ongeveer 2 boeketten per maand).
Het bloemenseizoen loopt vanaf april tot begin oktober. Als plukkaarthouder word je regelmatig op de hoogte gehouden van welke bloemen in bloei staan op ons veld, ook zal bij het plukken worden aangegeven welke bloemen je kunt plukken.
Omdat wij ook de mooiste bloemen aan bloemisten leveren, vinden we het belangrijk dat de bloemen met zorg geplukt worden. Je zal dus regelmatig uitleg krijgen bij het plukken en kan altijd bij ons terecht met jouw plukvragen!

TIP: neem altijd een emmertje of vaas mee, zodat je je bloemen meteen in het water kan zetten!

Plukavonden

April tot oktober 2022

Vrijdag14u – 17u
Zaterdag9u – 12u
Zondag9u – 12u

(m.u.v. 26, 27, 28 augustus)

De Baalse Hoef Plukkaart bestel je eenvoudig online

Plukkaarten zijn te bestellen en af te rekenen via onze website.

Vragen?
Check onze FAQ of stuur een mailtje naar info@baalsehoef.be.

Hoe vaak kom jij plukken?

7x-plukkenkaart

€ 129,50 incl. BTW

(€18,50 per boeket)

14x-plukkenkaart

€ 238,- incl. BTW

(€17,- per boeket)

Veelgestelde vragen over de Baalse Hoef Plukkaart

Na het bestellen van de plukkaart maken wij je plukkaart zo snel mogelijk voor je klaar. Je kunt de plukkaart tijdens onze openingstijden ophalen bij ons op het bloemenveld, dat is gelegen tussen Oordeelstraat 9 en 10 in Baarle-Hertog. Bestelde je de plukkaart voor jezelf? Dan kan je natuurlijk ook meteen je eigen boeket samenstellen!

Onze openingstijden zijn:

April tot oktober 2022

Vrijdag14u – 17u
Zaterdag9u – 12u
Zondag9u – 12u

(m.u.v. 26, 27, 28 augustus)

Natuurlijk kan dat, je kunt bij het bestellen aangeven dat je de kaart cadeau wil geven. Je vult hier dan de naam van de gelukkige ontvanger in.

Wij nemen de tijd om uitleg te geven hoe de verschillende bloemen het best geplukt worden en leren je hierover graag meer over. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat onze plukkers zorg dragen voor onze bloemen. We leren je graag kennen en vinden het leuk om elke keer weer bekende gezichten te zien op ons veld.

Pluk je graag bloemen voor iemand anders? Dat kan natuurlijk wel.

Ja, dat kan! Je kan via pin, bancontact, QR-code of cash betalen.

Nee, de plukkaarten zijn enkel geldig voor het seizoen van 2022. Zorg dus dat je zeker al je plukbeurten opmaakt voor het einde van het seizoen!

Ja, dat kan zeker! Je kunt 20 stelen per plukbeurt plukken. Als je liever 40 stelen plukt is dat natuurlijk geen probleem, je levert dan 2 plukbeurten in.

Nee, wij maken geen boeketten. Plukkaarten zijn bedoeld voor iedereen die graag zelf komt plukken. Wil je een kant- en klaar boeket met bloemen van de Baalse Hoef? Er zijn verschillende bloemisten in de omgeving waar onze bloemen verkrijgbaar zijn.

In principe kan je alle bloemen die in bloei staan plukken. Twijfel je of een bloem al “rijp” is om te plukken? Vraag het dan zeker even na. Het kan zijn dat een aantal bloemen uitgesloten zijn voor het plukken omdat deze besteld zijn of dat we deze door laten rijpen om zaden van te winnen. Dit wordt op het veld aangegeven.

Er zijn meer dan 100 verschillende soorten bloemen te plukken op het bloemenveld, een mix van éénjarigen en meerjarigen, afhankelijk van het seizoen. Voor een voorproefje kan je kijken op onze website: https://baalsehoef.be/bloemen/

Nee, het is niet nodig om een afspraak te maken voordat je komt plukken! Tijdens bovenstaande openingsuren zijn wij aanwezig op het veld, dus kan je gewoon het veld op lopen!

Dit is natuurlijk afhankelijk van de soorten bloemen die je plukt en hoe je ze behandelt en verzorgt (kijk hieronder voor tips om je bloemen mooi te houden). Daarnaast is het beste moment om je bloemen te plukken ‘s morgens vroeg of ‘s avonds laat, of op een niet al te warme dag.

Er zijn bloemen die slechts een kleine week mooi blijven op de vaas, zoals dahlia’s en cosmos, andere soorten kunnen tot wel 2 weken mooi blijven, zoals eryngium, statice, siergrasjes…Gemiddeld kan je ervan uitgaan dat je bloemen 7 – 10 dagen mooi blijven nadat je ze geplukt hebt.

  • Neem altijd een emmertje of vaas mee naar het veld, zodat je je bloemen meteen in vers water kunt zetten (je kunt water pakken op het bloemenveld).
  • Ververs regelmatig het water.
  • Zet je bloemen niet in de zon.
  • Zet je bloemen niet in de buurt van (rijpend) fruit.
  • Voeg eventueel een schepje suiker en een beetje citroensap toe aan het water.