Baalse Hoef Plukkaarten 2023
! NIEUW !
Bestel je plukkaart hier
Baalse Hoef plukkaart 2022

Baalse Hoef Plukkaart 2023

Kan jij genieten van rondlopen op een veld vol bloemen? Pluk je graag je eigen bloemen en stel je graag zelf een boeket samen? Vind jij het leuk om regelmatig te komen plukken?

Dan is de Baalse Hoef Plukkaart iets voor jou! 

Ook tijdens het bloemenseizoen van 2023 kan je weer genieten van de bloemen op ons veld!

Wat houdt het in?

Tijdens ons bloemenseizoen van 2023 kan je met een Baalse Hoef Plukkaart op regelmatige basis bloemen komen plukken. Je stelt dan zelf je boeket van 20 stelen samen.
Er is keuze uit een 4x-plukkenkaart, 7x-plukkenkaart of een 10x-plukkenkaart.
Het bloemenseizoen loopt vanaf april tot begin oktober. 

TIP: neem altijd een emmertje of vaas mee, zodat je je bloemen meteen in het water kan zetten!

Meer info? Lees hieronder ook onze Veelgestelde vragen!

Plukavonden

April tot en met oktober (afhankelijk van het weer)

Woensdag

16u – 20u 

Vrijdag

10u – 16u

Zaterdag

10u – 16u

Zondag

10u – 14u

De Baalse Hoef Plukkaart bestel je eenvoudig online

Plukkaarten zijn te bestellen en af te rekenen via onze website.

Vragen?
Check onze FAQ of stuur een mailtje naar info@baalsehoef.be.

Hoe vaak kom jij plukken?

4x-plukkenkaart


€ 79,00
incl. BTW

7x-plukkenkaart


€ 129,50
incl. BTW

10x-plukkenkaart


€ 175,00
incl. BTW

Veelgestelde vragen over de Baalse Hoef Plukkaart

Bestel je je plukkaart tussen november 2022 en april 2023:

Na het bestellen van de plukkaart maken wij je plukkaart zo snel mogelijk voor je klaar. Wij kunnen daarna je plukkaart opsturen/bezorgen (kies hiervoor de optie ‘Bezorgen’ in het bestelproces) of je kunt deze ophalen bij ons op de bloemenboerderij. Indien je voor de optie ‘Afhalen’ kiest, nemen wij contact op om een afspraak in te plannen, zodat we zeker thuis zijn op het moment dat jij je plukkaart komt halen. Heb je je Plukkaart dringend nodig (als cadeautje voor een verjaardag bijvoorbeeld), bel ons dan even op +32 (0) 4 65 00 58 19.

Bestel je je plukkaart na april 2023:

Na het bestellen van de plukkaart maken wij je plukkaart zo snel mogelijk voor je klaar. Je kunt de plukkaart tijdens onze openingstijden ophalen bij ons op het bloemenveld, dat is gelegen tussen Oordeelstraat 9 en 10 in Baarle-Hertog. Bestelde je de plukkaart voor jezelf? Dan kan je natuurlijk ook meteen je eigen boeket samenstellen!

Onze openingstijden voor het nieuwe seizoen van 2023 zijn:

April tot oktober 2023

Woensdag

16u – 20u 

Vrijdag

10u – 16u

Zaterdag

10u – 16u

Zondag

10u – 14u

Natuurlijk kan dat, je kunt bij het bestellen aangeven dat je de kaart cadeau wil geven. Je vult hier dan de naam van de gelukkige ontvanger in.

Ja hoor, je kan met meerdere personen met 1 plukkaart komen plukken. Een plukbeurt bestaat uit 20 stelen. Je kunt er voor kiezen om per persoon 20 stelen te plukken of je kunt het aantal stelen verdelen.

Je kan ook 1-malig een los boeket komen plukken. Hiervoor kies je een ‘Losse plukbeurt’. Ook deze plukbeurt bestaat uit 20 stelen en kost €22,50. 

Je kan ook een ‘Losse plukbeurt’ cadeau geven! Je kunt hiervoor kiezen voor de optie ‘Ik geef dit graag cadeau’. Wij zorgen voor een Losse Plukbeurt-bon in een cadeauverpakking.

Geen 20 stelen nodig? Je kan ook per steel betalen, we rekenen dan €1,25 per steel.

Ja, dat kan tijdens onze openingstijden. Je kan via pin, bancontact, QR-code of cash betalen.

Nee, de plukkaarten zijn 1 seizoen geldig. Zorg dus dat je zeker al je plukbeurten opmaakt voor het einde van het seizoen!

Ja, dat kan zeker! Je kunt 20 stelen per plukbeurt plukken. Als je liever 40 stelen plukt is dat natuurlijk geen probleem, je levert dan 2 plukbeurten in.

Ja hoor, dat kan zeker! De eerste keer dat je bij ons bloemen komt plukken, geven we steeds uitleg hoe je onze bloemen het beste plukt. Natuurlijk mag je ons tijdens het plukken ook altijd vragen stellen, we kijken graag met je mee!

Ja, dat kan. Iedere zaterdag maken wij ‘Boeketjes van de Week’. Wil je een plukbeurt inwisselen voor een boeket? Stuur ons dan even een mailtje via info@baalsehoef.be om jouw boeket te bestellen.

In principe kan je alle bloemen die in bloei staan plukken. Twijfel je of een bloem al “rijp” is om te plukken? Vraag het dan zeker even na. Het kan zijn dat een aantal bloemen uitgesloten zijn voor het plukken omdat deze besteld zijn of dat we deze door laten rijpen om zaden van te winnen. Dit wordt op het veld aangegeven.

Ons veld is ongeveer 5000m2 groot en staat boordevol bloemen. Er zijn meer dan 100 verschillende soorten te plukken op het bloemenveld, een mix van éénjarigen en meerjarigen, afhankelijk van het seizoen. Wij werken seizoensgebonden, dat betekent dat het aanbod per seizoen verschilt; we beginnen in het voorjaar met de narcissen, tulpen, ranonkels, alliums en sluiten het seizoen in het najaar af met dahlia’s en chrysanten.

Voor een voorproefje kan je kijken op onze website: https://baalsehoef.be/bloemen/

Nee, het is niet nodig om een afspraak te maken voordat je komt plukken! Tijdens bovenstaande openingsuren zijn wij aanwezig op het veld, dus kan je gewoon het veld op lopen!

Dit is natuurlijk afhankelijk van de soorten bloemen die je plukt en hoe je ze behandelt en verzorgt (kijk hieronder voor tips om je bloemen mooi te houden). Daarnaast is het beste moment om je bloemen te plukken ‘s morgens vroeg of ‘s avonds laat, of op een niet al te warme dag.

Er zijn bloemen die slechts een kleine week mooi blijven op de vaas, zoals dahlia’s en cosmos, andere soorten kunnen tot wel 2 weken mooi blijven, zoals eryngium, statice, siergrasjes…Gemiddeld kan je ervan uitgaan dat je bloemen 7 – 10 dagen mooi blijven nadat je ze geplukt hebt.

  • Neem altijd een emmertje of vaas mee naar het veld, zodat je je bloemen meteen in vers water kunt zetten (je kunt water pakken op het bloemenveld).
  • Ververs regelmatig het water.
  • Zet je bloemen niet in de zon.
  • Zet je bloemen niet in de buurt van (rijpend) fruit.
  • Voeg eventueel een schepje suiker en een beetje citroensap toe aan het water.