Baalse-Hoef-logo-RGB-Web.png

Baalse Hoef Bloemenboerderij is BIO-gecertificeerd

Bij het ontstaan van de bloemenboerderij in 2021 wisten we direct dat we natuurlijke en duurzame bloemen wilden kweken, op het ritme van de natuur, zonder kunstmatige meststoffen of chemische bestrijdingsmiddelen. We zijn vanaf de start meteen volgens een biologische productiemethode te werk gegaan en registreerden ons voor een bio-certificatie. Daarbij moesten we ook onmiddellijk aan strikte regels voldoen en werden we ook gecontroleerd door een erkend controleorgaan. Deze controle wordt jaarlijks herhaald. Vanaf februari 2023 mogen we onszelf officieel een ‘biologische’ bloemenboerderij noemen!

Wist je dat de term ‘biologisch‘ beschermd is in Europa? Elke verwijzing naar ‘biologisch’ of afgeleiden of vertalingen van deze term, zoals ‘bio’, ‘op biologische wijze’, ‘volgens biologische principes’, ‘biologische bloemen’, ‘#bio’… mogen enkel gebruikt worden als aan de Europese wetgeving voldaan wordt. Bedrijven die biologisch gecertificeerd zijn, herken je ook aan onderstaand logo op de verpakkingen of de website en aan het controle nummer (voor ons BE-BIO-02).

We hebben bij het kweken van de bloemen veel aandacht voor de gezondheid van onze bodem, we vinden het belangrijk dat deze levendig en vruchtbaar blijft. Bij het voeden van onze bodem maken we gebruik van gecertificeerde groencompost. Deze zorgt voor meer organische stof in de bodem. Dit dient als voedsel voor het bodemleven en bevordert daardoor de biodiversiteit. Veel diversiteit onder de grond, bijvoorbeeld wormen en micro-organismen, is positief voor een vruchtbare grond en de biodiversiteit bóven de grond.

Om onze éénjarige biologische bloemen gezond te houden, passen we ook wisselteelt toe. Dit betekent dat de verschillende soorten bloemen steeds op een andere plaats op ons veld komen te staan. Deze afwisseling is goed voor het bodemleven en helpt tegen bodemziektes en plagen. Daarnaast voeden we onze planten tijdens het seizoen met eigen gemaakte brandnetelgier en compostthee. Op deze manier kunnen we prachtige gezonde bloemen kweken, zonder gebruik van kunstmatige meststoffen of chemische bestrijdingsmiddelen.

Bekijk hier ons certificaat

Ons Bloemenveld

Over Baalse Hoef

.

Hoi bloemenfan,
kom jij graag bloemen plukken?

Zorg dan voor goede schoenen of laarzen, want door de aanhoudende regen is ons bloemenplukveld is erg nat met hier een daar een flinke plas.