Baalse-Hoef-logo-RGB-Web.png
Baalse Hoef Bloemenboerderij Baarle-Hertog is ontstaan als hobby

Van hobby naar bedrijf

Wat in 2019 begon als hobby, met een veldje dahlia’s van nog geen 100 m2, is in 2021 uitgegroeid tot een bedrijf waar op ongeveer 5000 m2 verschillende snijbloemen geteeld worden voor bloemisten en groothandel. 

 

Van hobby naar bedrijf

Wat in 2019 begon als hobby, met een veldje dahlia’s van nog geen 100 m2, is in 2021 uitgegroeid tot bedrijf waar op ongeveer 5000 m2 verschillende snijbloemen geteeld worden voor bloemisten en groothandel. 

In het najaar van 2018 verhuisden we naar Baarle-Hertog, waar we een boerderij hadden gekocht met redelijk wat grond. In de eerste instantie veel plaats voor de kippen, nandoes en andere boederijdiertjes. En bij een boerderij hoort natuurlijk een moestuin!

In het najaar van 2018 verhuisden we naar Baarle-Hertog, waar we een boerderij hadden gekocht met redelijk wat grond. In de eerste instantie veel plaats voor de kippen, nandoes en andere boederijdiertjes. En bij een boerderij hoort natuurlijk een moestuin!

Moestuin  & Dahlia’s

In 2019 startten mijn opa en ik met de opbouw van onze moestuin, we kochten een kweektunnel, bouwden een tuinhuis en legden bedjes voor de groenten aan. Heel enthousiast gingen we aan de slag met voorzaaien van allerlei groenten, wat natuurlijk resulteerde in een overvloed, waarvan een groot deel uiteindelijk bij de kippen belandde, die waren er weer blij mee!

Naast de groenten, hadden we ook een hoekje vrij gemaakt voor een aantal dahlia’s, opa bleef volhouden dat we er daar een aantal van moesten planten! En de bloemen, waarvan ik eerst dacht dat het oude-mensen-bloemen waren, namen meer en meer plaats in in onze tuin. Al gauw groeide het dahlia-veld en hadden we zo’n 60 dahlia’s staan het eerste jaar. In 2020 werden er dat zelfs een 200-tal!

2020 zou voor mij en Paul het jaar worden waarin we in het huwelijksbootje zouden stappen! Hierdoor ontstond het idee om nog meer verschillende soorten snijbloemen te kweken om uiteindelijk de hele bruiloft te kunnen decoreren met bloemen uit eigen tuin. Van de groentebedjes bleven er nog maar 2 over, de rest maakte plaats voor bloemen; zo zaaiden we leeuwenbekken, zinnia’s, gipskruid, cosmos, scabiosa… Helaas kon door de aangescherpte corona-maatregelen onze bruiloft niet doorgaan en ontstond er natuurlijk wel een overvloed aan bloemen.

Vanuit deze hobby ontstond het idee om meer mensen gelukkig te maken met bloemen.

Vanaf 2021 kweken we bloemen voor groothandel en bloemisten. Sinds 2022 is ons bloemenveld ook open als zelfpluktuin, zo kan je de mooiste bloemen op ons veld plukken, zodat ze rechtstreeks bij jou in de vaas belanden. 

Onze bloemen kweken we samen met de natuur, zonder gebruik van kunstmatige meststoffen of chemische bestrijdingsmiddelen. 

Vanaf februari 2023 zijn onze éénjarigen officieel BIO-gecertificeerd en mogen we onszelf een ‘biologische bloemenboerderij’ noemen!

Baalse Hoef Danique Paul

Ons Bloemenveld

Over Baalse Hoef

.

Hoi bloemenfan,
kom jij graag bloemen plukken?

Zorg dan voor goede schoenen of laarzen, want door de aanhoudende regen is ons bloemenplukveld is erg nat met hier een daar een flinke plas.