Baalse-Hoef-logo-RGB-Web.png

Tulpen

Verwachting beschikbaarheid: half april – half mei

De tulpen gaan in oktober al de grond in, om in het voorjaar te bloeien. Ze hebben namelijk een koude periode nodig om te groeien. 

Anders dan tulpen die thuis in de border geplant worden, planten wij de tulpenbollen heel dicht bij elkaar. We graven een grote geul, waarna de tulpen zo dicht op elkaar gelegd worden als eieren in een eierdoosje. Op deze manier worden de tulpen gestimuleerd om zo’n lang mogelijke steel te maken zodat we ze als snijbloemen kunnen gebruiken.

Tulpen worden inclusief bol uit de grond getrokken bij het oogsten. Om ze als snijbloem te kunnen gebruiken, moeten ze een lange steel hebben en zouden we ze onder de onderste bladparen af moeten snijden. Hierdoor zal de bol geen voeding meer krijgen. Daarnaast zal er uit een tulpenbol het tweede jaar niet zo’n mooie bloem met lange steel komen en niet meer geschikt zijn als snijbloem. Door de tulpen met bol uit de grond te trekken, blijven ze ook langer vers en mooi, waardoor een bloemist de verkoop van de tulpen ook nog kan spreiden.

Ons Bloemenveld

Over Baalse Hoef

.