Baalse-Hoef-logo-RGB-Web.png

Dahlia’s

Dahlia’s zijn absolute toppers tussen het snijbloemenaanbod van de Baalse Hoef en natuurlijk de bloemen waar het allemaal mee begon.


Dahlia's

Dahlia’s worden als knollen ingekocht. In maart kan je ze oppotten en in de serre of binnen op een warme en lichte plek zetten, zodat ze al kunnen voortrekken, ze kunnen pas na de laatste nachtvorst in mei buiten uitgeplant worden omdat ze erg vorstgevoelig zijn. Door ze in maart op te potten, zijn de plantjes al wat groter in mei, waardoor ze minder last hebben van slakkenvraat en ook al een groei-voorstand hebben.


De eerste dahlia’s bloeien half juni en ze bloeien door tot de eerste nachtvorst. Hoe meer bloemen je plukt, hoe meer ervoor terug komen, daarom behoren dahlia’s echt tot mijn favoriete snijbloemen!
Van 1 plant kan je in een seizoen meer dan 20 bloemen snijden! Ze blijven ongeveer een week goed op de vaas.
Er zijn honderden verschillende soorten dahlia’s, ze zijn er in alle kleuren en vormen.


Om ervoor te zorgen dat we van nog meer dahlia’s kunnen genieten, toppen wij de planten als ze ongeveer 40 cm groot zijn. De plant splitst dan op in meerdere stelen, waaruit verschillende dahlia’s groeien. We knippen de dahlia’s steeds diep, zodat we mooie lange stelen hebben en de planten gestimuleerd worden ook weer mooie lange stelen terug te geven!


In de winter (vanaf de eerste nachtvorst), halen we alle dahliaknollen weer uit de grond. De knollen worden schoongemaakt en nagekeken op rotte plekken. Op een seizoen tijd groeien de knollen flink, om het jaar nadien nog meer te kunnen genieten van deze mooie bloemen, delen wij de knollen. 1 knol kan je soms in wel 5 kleine knollen opdelen, die het jaar nadien allemaal een nieuwe plant kunnen vormen. Na het reinigen en delen van de knollen, laten we ze goed drogen en bergen we ze
op in kistjes op een droge en vorstvrije plek. Zo kunnen we het jaar nadien weer genieten van deze
mooie, dankbare planten!

Enkele van onze favoriete dahlia’s

Wizard of Oz
Wizard of Oz: kleine lichtroze baldahlia
Café au Lait
Café au Lait: de meest gebruikte dahlia in trouwboeketten. Heeft een hele bijzondere
Wine Eyed Jill
Wine Eyed Jill: kleine baldahlia, lichtgeel met een aubergine kleurig hart, maar kan ook feller geel met een donker hart zijn.

Verwachting beschikbaarheid: juli – oktober

Ons Bloemenveld

Over Baalse Hoef

.

Hoi bloemenfan,
kom jij graag bloemen plukken?

Zorg dan voor goede schoenen of laarzen, want door de aanhoudende regen is ons bloemenplukveld is erg nat met hier een daar een flinke plas.