Baalse-Hoef-logo-RGB-Web.png

Zinnia’s

Verwachting beschikbaarheid: eind juni – oktober

Zinnia’s zijn makkelijk op te kweken eenjarige snijbloemen. We zaaien ze voor in maart en april in zaaitrays en planten ze na de laatste nachtvorst buiten uit. 

Ze blijven erg lang mooi op de vaas, maar hebben een gevoelige steel. Wil jij weten of een zinnia klaar is om te plukken? Doe dan de ‘wiebel-test’; als de bloem stevig op haar steeltje staat, is deze klaar om te plukken. Als het steeltje nog heel flexibel is en alle kanten op danst, kan je ze best nog even laten staan. Zinnia’s zijn verkrijgbaar allerlei kleuren en vormen, onze favorietjes zijn de grootbloemige zinnia’s en zinnia’s uit de Queen Lime serie. Ze bloeien van juli tot en met oktober door en maken na snijden ook weer nieuwe bloemen aan. 

Als de bloemen uitgebloeid zijn, bewaren we deze om er weer zaad van te winnen voor het volgende seizoen. Het blijft een verrassing wat voor zinnia er volgend jaar dan zal uitkomen, het is namelijk niet zo dat je dezelfde bloem terug krijgt als degene waar je zaad van gewonnen hebt.

Ons Bloemenveld

Over Baalse Hoef

.

Hoi bloemenfan,
kom jij graag bloemen plukken?

Zorg dan voor goede schoenen of laarzen, want door de aanhoudende regen is ons bloemenplukveld is erg nat met hier een daar een flinke plas.