Baalse-Hoef-logo-RGB-Web.png

Duizendblad

Duizendblad

Verwachting beschikbaarheid: juni – september

Bonte salie

Bonte salie

Verwachting beschikbaarheid: juni – oktober

Cosmos

Cosmea

Verwachting beschikbaarheid: juli – oktober

Papaver

Papaver bollen

Verwachting beschikbaarheid: juni – juli Papaver zaaien we voornamelijk voor de prachtige zaaddozen die overblijven nadat de bloemen uitgebloeid zijn. De bloemen zelf verliezen namelijk meteen hun blaadjes na het plukken. De zaaddozen zijn perfect om te gebruiken in een veldboeket, maar ook heel mooi als ze gedroogd zijn.

Strobloem

Stobloemen

Verwachting beschikbaarheid: juni – oktober De bloemetjes van de strobloemen voelen net als papier, heb je dat al eens gevoeld? Als je ze aanraakt, knisperen de bloemblaadjes, een heerlijk geluid! Ze worden voornamelijk gebruikt als droogbloemen, al zijn ze ook goed te gebruiken in een zomerboeket. Ze zijn beschikbaar in een mix van verschillende kleuren.

Akkerscherm

Akkerscherm

Verwachting beschikbaarheid: juni – augustus

Dahlia’s

Dahlia's

Verwachting beschikbaarheid: juli – oktober

IJzerhard

Ijzerhard of Verbena

Verwachting beschikbaarheid: juli – oktober

Zonnebloemen

Zonnebloemen

Verwachting beschikbaarheid : juli – september Zonnebloemen mogen absoluut niet ontbreken in ons zomeraanbod! Ieder jaar testen we nieuwe soorten uit. Mijn favorietje tot nu toe is de kleinbloemige ‘Hella’, een mooie gele zonnebloem met een donkerbruin hart; ze worden ongeveer een meter hoog en de doorsnee van de bloem is ongeveer 10 cm. Zo […]

Ridderspoor

Ridderspoor

Verwachting beschikbaarheid: juni – juli Er zijn verschillende soorten riddersporen, ondanks dat de naam hetzelfde is, zijn de planten heel anders. Zo maken we het onderscheid tussen éénjarige riddersporen en de vaste riddersporen. Eénjarige ridderspoor is een echte voorjaarstopper, die zowel als verse snijbloem en als droogbloem te gebruiken is. Als snijbloem hebben ze een […]

Ons Bloemenveld

Over Baalse Hoef

.

Hoi bloemenfan,
kom jij graag bloemen plukken?

Zorg dan voor goede schoenen of laarzen, want door de aanhoudende regen is ons bloemenplukveld is erg nat met hier een daar een flinke plas.